Hamrolletjes witloof in een kaassaus en puree 500 g

0.00

Een absolute klassieker, deze ovenschotel! Heerlijk Belgisch witloof in een jasje van ham, overgoten met een gegratineerde kaassaus: beter wordt het niet

in Nederlandstalig België is witloof het gebruikelijkst, maar witlof komt ook regelmatig voor. In Nederland wordt bijna uitsluitend witlof gezegd.[1] Het bijbehorende lidwoord is in Brabant en Vlaanderen meestal het, soms ook de, in Nederland meestal de, soms ook het. De Fransen noemen de groente meestal (in het meervoud) endives of ook (in het enkelvoud) chicorée witloof, om de groente te onderscheiden van andijvie, dat in het Frans ook chicorée endive of endive heet. Franstalige Belgen spreken van chicon, een woord dat in Frankrijk onbekend is, behalve in het uiterste noordoosten van het land. De Nederlanders spreken bij de teelt van witlof trekken, sommige Vlamingen zeggen naar Frans voorbeeld witloof forceren.

Witloof wordt in sommige boeken ook Barbe de capucin genoemd.

SKU: 010.86.203 Categorie:

Beschrijving

Een absolute klassieker, deze ovenschotel! Heerlijk Belgisch witloof in een jasje van ham, overgoten met een gegratineerde kaassaus: beter wordt het niet

in Nederlandstalig België is witloof het gebruikelijkst, maar witlof komt ook regelmatig voor. In Nederland wordt bijna uitsluitend witlof gezegd.[1] Het bijbehorende lidwoord is in Brabant en Vlaanderen meestal het, soms ook de, in Nederland meestal de, soms ook het. De Fransen noemen de groente meestal (in het meervoud) endives of ook (in het enkelvoud) chicorée witloof, om de groente te onderscheiden van andijvie, dat in het Frans ook chicorée endive of endive heet. Franstalige Belgen spreken van chicon, een woord dat in Frankrijk onbekend is, behalve in het uiterste noordoosten van het land. De Nederlanders spreken bij de teelt van witlof trekken, sommige Vlamingen zeggen naar Frans voorbeeld witloof forceren.

Witloof wordt in sommige boeken ook Barbe de capucin genoemd.

Bijkomende informatie

Gluten

Sporen

Schaaldieren

Sporen

Aardnoten

Niet aanwezig

Soja

Aanwezig

Selderij

Aanwezig

Mosterd

Sporen

Lupine

Niet aanwezig

Weekdieren

Niet aanwezig

Eieren

Aanwezig

Vis

Sporen

Melk

Aanwezig

Noten

Sporen

Sesamzaad

Sporen

Sulfiet E220->228

Aanwezig

Lactose

Aanwezig

Cacao

Niet aanwezig

Glutamaat E620->E625

Niet aanwezig

Toegev. Glutamaten

Niet aanwezig

Kippevlees

Niet aanwezig

Koriander

Niet aanwezig

Mas

Niet aanwezig

Peulvruchten

Niet aanwezig

Rundsvlees

Niet aanwezig

Varkensvlees

Niet aanwezig

Wortel

Niet aanwezig